Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας αποτελεί πλέον ένα πολύ σημαντικό θεσμό για την εκπαίδευση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν μέσω της Πληροφορικής στο σχολείο τους. Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.
Το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας διεξήχθη στην Κέρκυρα με ευθύνη Τοπικής οργανωτικής επιτροπής, που συντονίζει ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Ιονίων Νήσων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού την Πέμπτη 2 και την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 παράλληλα με άλλες 11 πόλεις στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ παρουσιάστηκαν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στα μαθήματα Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στο μάθημα Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και στο μάθημα Ειδική Θεματική Δραστηριότητα (ΕΘΔ) των ΕΠΑΛ και να βιώσουν οι μαθητές μια μοναδική εμπειρία παρουσιάζοντας τα έργα τους δημόσια και βλέποντας τα έργα άλλων μαθητών. Εκτός από τα έργα που δημιουργούνται στο πλαίσιο μαθημάτων της Πληροφορικής, παρουσιάστηκαν και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν σε κάποια σχολική δραστηριότητα (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας κ.α.) ή σε κάποιο διαθεματικό/διεπιστημονικό σχέδιο συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας συμμετείχε με δυο σχέδια δράσης.
Το πρώτο συμμετείχε στην ενότητα Προγραμματισμός και είχε τίτλο “Θέλω κι εγώ ένα app για το κινητό μου!” και αφορούσε στη δημιουργία app με το πρόγραμμα του Σχολείου για κινητά με λογισμικό Android μέσω του MIT App Inventor”. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Μάριος Μαγιολαδίτης, Ειρήνη Τακουλίδου, Δημήτρης Ρίγγας. Στο σχέδιο δράσης συμμετείχαν μαθητές του σχολείου και από τους δύο κύκλους σπουδών.
Το δεύτερο στην κατηγορία “Τεχνολογίες WEB 2.0 (Wikis,Blogs,…, Social media)” και είχε τίτλο “Η Λευκίμμη στη Βικιπαίδεια” και αφορούσε στη Συγγραφή άρθρων στη Βικιπαίδεια με θέμα τη Λευκίμμη και τα χωριά της. Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Μάριος Μαγιολαδίτης. Στο σχέδιο δράσης συμμετείχαν μαθητές του παραρτήματος και από τους δύο κύκλους σπουδών.