Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023 ξεκίνησε το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning με θέμα την «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».
Η διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Κέρκυρας κ. Αθανασία Καββαδία μίλησε για το εγχείρημα και πως υλοποιήθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες
Το σχολείο έλαβε το 2ο βραβείο για την εξαιρετική δουλειά του με το έργο του ‘A.B.C.D.E: Awareness Builds Competence in Digital Environment’.
Το 3ο Γυμνάσιο είναι ένα από τα 10 σχολεία που βραβεύτηκαν πανελλαδικά ανάμεσα σε 126 συμμετοχές. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν, 2 νηπιαγωγεία, 2 δημοτικά, 2 γυμνάσια , 2 σχολεία στην κατηγορία ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, TEE και ΕΕΕΕΚ και ένα βραβείο δόθηκε από κοινού σε 2 σχολεία στην κατηγορία STEM.
Η διαδικασία της αξιολόγησης πραγματοποιήθηκε από μέλη της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης eTwinning.
Συγκεκριμένα οι αξιολογητές έλαβαν υπόψη τα ακόλουθα κριτήρια:
Παιδαγωγική Καινοτομία: Πώς οι πτυχές του έργου μπορούν να θεωρηθούν πιο καινοτόμες και δημιουργικές όσον αφορά στο περιεχόμενο και τους στόχους, την προσέγγιση, τις δραστηριότητες και τη μεθοδολογία, τα τελικά προϊόντα, τη διάδοση και τη δημοσίευση.
Ενσωμάτωση στη Διδακτέα ύλη: Πώς ενσωματώθηκε το έργο στην υπάρχουσα διδακτέα ύλη, καθώς και στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου.
Συνεργασία μεταξύ των σχολείων-εταίρων: Πώς επικοινωνούν και συνεργάζονται οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των σχολείων, καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου (π.χ. όχι απλά με το να μοιράζονται τα αποτελέσματα αλλά συνεργαζόμενοι ενεργά).
Χρήση της τεχνολογίας: Πώς το έργο αξιοποίησε και χρησιμοποίησε δημιουργικά τα εργαλεία των ΤΠΕ.
Αποτελέσματα, αντίκτυπος και τεκμηρίωση: Ποια είναι τα αποτελέσματα του έργου, πώς παρουσιάζονται αυτά, τι αντίκτυπο είχε το έργο στη σχολική και στην ευρύτερη κοινότητα, γιατί το έργο αξίζει να βραβευθεί.
Mε τη συνεργασία των εκπαιδευτικών, θα εκδοθεί οδηγός καλών πρακτικών με την περιγραφή των βραβευμένων έργων.